Mergi la conţinut

S-A Auzit In Bacau De Asa Ceva ?


ktor

Recommended Posts

??????

 

S-a auzit de asa ceva in Bacau ?

 

"Adaugat 14 March 2015 - 10:39 PM


Motocicliştii sibieni interesaţi să înveţe să conducă defensiv pot solicita organizarea unor cursuri gratuite, cu instructori de la şcolile moto şi de la BMW Bucureşti. Acest lucru este posibil în cadrul campaniei "Motocicliştii există în trafic", care se desfășoară în perioada 12 Martie – 31 Octombrie.

 

post-41220-0-61192000-1426372761_thumb.j

 

Unul din cei mai experimentaţi motociclişti români, Andy Fazekas, care organizează la Sibiu cel mai dificil raliu hard enduro din lume – Red Bull Romanics, spune că a conduce defensiv pe motocicletă înseamnă a avea grijă nu doar de tine, ci de toţi cei din jurul tău, din trafic.

 

"Sunt convins că mulţi din cei care se urcă pentru prima dată pe motocicletă, când merg pe un drum, chiar şi cu patru benzi, un drum prioritar, caută privirea şoferului care iese dintr-o stradă lăturalnică. Acesta este deja un exemplu. Chiar dacă ştii că ai prioritate şi normal nu se poate întâmpla ca unul din dreapta să îţi iasă în faţă, în momentul în care îl vezi, cauţi contactul vizual şi încerci să previi. Un alt exemplu de conducere defensivă înseamnă că nu trebuie să forţezi prioritatea pe care crezi că o ai, atât în intersecţii, atât la culoarea semaforului, în general, în toate situaţiile din trafic. Trebuie să gândeşti şi pentru ceilalţi", a explicat Fazekas, într-o conferință de presă.

 

Iarna a trecut, pericolele nu

 

Acesta îi sfătuieşte pe motociclişti, mai ales pe cei tineri şi fără experienţă, să nu apese acceleraţia din prima zi în care încep să circule pe şosele. Este nevoie de cel puţin o lună pentru ca reflexele să fie la maxim pentru a pilota o motocicletă, conform lui Fazekas.

 

"Este foarte important ca, după un sezon de iarnă, să nu ne lăsăm duşi de val. Toţi motocicliştii aşteaptă primăvara, au un entuziasm înăbuşit în lunile de iarnă, entuziasm care răbufneşte cu prima zi în care sunt cel puţin 10-15 grade. Exact aici este pericolul! A conduce motocicleta nu înseamnă numai a te urca pe ea, a porni, a şti să accelerezi şi să frânezi, ci este o cultivare a reflexelor, care duc la pilotajul în siguranţă. Acest timp de adaptare la aceste reflexe şi de a-ţi intra practic în mână durează şi la mine, care am foarte multă experienţă, durează cel puţin o lună, o lună și jumătate. După această perioadă, pot spune că m-am obişnuit, m-am reobişnuit, ştiu ce să fac cu motocicleta şi ştiu cum să reacţionez în trafic", mărturiseşte Fazekas.

 

Viteza ucide

 

Cel mai mare pericol în trafic îl reprezintă tinerii vitezomani, cu motociclete puternice, fără experienţă. "Am văzut foarte multe situaţii în care copii, tineri, care tocmai şi-au luat permisul de conducere, călăresc motociclete foarte puternice şi, în afară de a accelera pe linie dreaptă şi de a frâna, nu prea controlează aceste motociclete. Aceştia fac parte, din păcate, din categoria celor care provoacă accidente, nu neapărat din vina lor, dar lipsa unei reacţii, datorate unei lipse de experienţă, poate duce la aceste accidente. Deci, lăsaţi-vă timp, fraţii mei, pe două roţi. Lăsaţi-vă timp, o lună, o lună jumătate şi o să ajungem departe!", îndeamnă Andy Fazekas.

 

Opt accidente anul trecut

 

Campania a început ieri în Sibiu, Bucureşti, Argeş, Bacău şi Constanţa, fiind organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în parteneriat cu Asociaţia Moto „Free Riders“ şi Federaţia Română de Motociclism. Anul trecut, în judeţul Sibiu s-au produs opt accidente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti, soldate cu două persoane decedate, un rănit grav şi şase răniţi uşor, potrivit statisticilor IPJ Sibiu.

 

"Conducerea defensivă înseamnă ca, atunci când te urci pe motocicletă, să îţi iei şi bagajul celor 7 ani de acasă. Tot timpul trebuie să ai un ochi deschis la celălalt.""

 

Vbiti aiurea...

 

Ktor

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...