Mergi la conţinut

Sfaturi vitale, de prin lume adunate


green.kecske

Recommended Posts

Cu ajutorul Asociaţiei Moto începători, îţi prezint câteva sfaturi utile, poveşti şi poveţe din partea unor motociclisti pasionaţi şi hotărâţi, cu mulţi kilometri bătuţi.

post-41220-0-38284200-1407014537.jpg.9cc

Ca motociclist este bine să te consideri tot timpul începător. Şi invizibil. Când începi să mergi pe două roţi, imaginează-ţi că primeşti două găleţi. Una cu noroc, una cu experienţă. Aşa spun experimentaţii. Când cea cu noroc se va fi golit, ar trebui ca cea cu experienţă să fie plină, pentru a putea evita situaţiile neplăcute.

Prioritatea. Ce trebuie sa ştii despre ea? Nu prea multe, doar că există, trebuie să o acorzi şi nu trebuie să te aştepţi că ţi se va acorda.

Poziţionarea pe bandă. Mergi pe urma roţii maşinii din faţă. Astfel, gropile nu te vor surprinde, şansele să fii văzut cresc, iar urmele de ulei nu îţi vor face probleme. Totuşi, menţine distanţa de siguranţă întotdeauna.

La drum lung. Trebuie să ţii cont de câţiva factori şi anume: bagaj, ritm de mers, pasager şi nu în cele din urmă, odihna! Bagajul trebuie să fie util şi să cuprindă neapărat echipament de ploaie, trusă de scule şi o trusă de prim ajutor. Ritmul de mers nu trebuie să îţi forţeze limitele, iar pasagerul trebuie instruit de fiecare dată. Despre odihnă nu am prea multe de spus, fă multe pauze şi dormi cât ţi se pare că este suficient pentru a te putea concentra.

Mersul cu pasager şi semnalele comune pentru mersul în grup. Despre ce e vorbă? Cel mai bine cred că poate explica următorul video:

Articolul este oarecum destinat începătorilor, dar util şi avansaţilor. Cum spuneam şi la început, în trafic toţi trebuie să ne considerăm începători!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...